مدیریت منابع انسانی داده محور
بدون شک یکی از چالشهای
حیطه مدیریت منابع انسانی برخلاف سایر واحدهای استراتژیک سازمان همچون مالی، تولید، فروش و … ،کیفی بودن ابعاد آن است چراکه پدیده انسان سازمانی را نمیتوان به ابعاد کمی مطلق تبدیل کرد. از سویی دیگر تا پدیدهای قابل اندازهگیری نباشد قابل مدیریت هم نیست و همین امر موجب شده مدیران پس از انتخاب رویکردهایی در تغییر و تحول سازمان همچون توسعه سازمان، انتقال تکنولوژی، توانمندسازی کارکنان و … دائما شاهد واکنشهایی از سمت کارکنان خود باشند که به هیچ عنوان در محاسبات آنها نمیگنجید و اکنون باید چالشها و هزینههای آن را مدیریت کنند.
امروزه به لطف رویکردهای داده محوری، تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان (به نحوی که نتوان نتیجه تصمیم را پیشبینی کرد) از دستور کار رهبران سازمانها خارج شده است و آنها میتوانند از بسیاری از تصمیمات غیر سازنده و گاها مخرب در حوزه منابع انسانی بالاخص در جلب و جذب و نگهداشت کارکنان جلوگیری کنند.
به عبارتی دیگر رویکرد مدیریت منابع انسانی داده محور پیش از هر اقدامی در حیطه منابع انسانی باید به سوالات مهمی همچون اینکه :
- برای چه کسانی میخواهیم این کار را انجام دهیم ؟
- این افراد چه ویژگیها و خواستههایی دارند؟
- این افراد چقدر توانمندی دارند؟
- محیط سازمان چقدر ظرفیت سازی شده که از این توانمندی استفاده کند؟
- چرا میخواهیم اینکار را بکنیم ؟
- چگونه میخواهیم این کار را انجام دهیم ؟
- چه انتظاری از انجام این کار داریم ؟
- این کار در منابع انسانی چقدر همسو با فرایندهای سایر واحدها است ؟
- چقدر کارها و فرایندهای ما یکپارچه عمل میکنند ؟
و دهها سوال دیگر که مدیریت منابع انسانی داده محور از استراتژی منابع انسانی گرفته تا طراحی و استقرار و جاری سازی فرایندها و ابزارهای مدیریت منابع انسانی ،مستمرا در پی اندازه گیری دادهها ، پایش شاخصها و تحلیل نتایج و ترندهای آنها و اقدام موثر و به موقع با رویکرد پیشگیرانه در سه بعد توسعه فردی ، توسعه سازمانی و توسعه جامعه است.
اهم دستاوردهای پروژه مشاوره مدیریت داده محور منابع انسانی
در مدیریت منابع انسانی داده محور : طراحی ، استقرار و جاری سازی ابزارها و سامانه های مدیریتی در حوزه منابع انسانی به نحوی که پردازش اطلاعات توسط متولیان این ابزارها از تحلیلهای کیفی و کلی به سمت تحلیلهای کمی و تصمیمساز ارتقاء پیدا کند.
- اطلاعات جمعیت شناختی
- تحلیلهای روانشناسی صنعتی سازمانی در چالشهای موجود وپیش بینی رفتار کارکنان در آینده در مواردی همچون ( رضایت، تعهد، فرسودگی شغلی، فرهنگ سازمانی، ویژگیهای شخصیتی، استعداد یابی، نیازسنجی آموزشی رفتارمحور و …)
- توسعه برند کارفرمایی و جلب استعدادها
- جذب نظامند و شایستهگزینی وشایسته پروری
- سنجش اثربخش پروژههای توانمندسازی
- مدیریت استعداد و جانشین پروری
- انگیزش و نگهداشت کارکنان
- جابجایی وارتقاء اثربخش و بدون حاشیه کارکنان